Телеканал UA: ЛЬВІВ відтепер мовить у широкоекранному форматі

Телеканал UA: ЛЬВІВ відтепер мовить у широкоекранному форматі

2 сер. 2018

6 серпня о 7:00 телеканал Львівської філії Суспільного змінив формат мовлення в ефірі на 16:9. Першою у новому форматі на UA: ЛЬВІВ вийшла програма "Добрий ранок". До розширення 16:9 адаптовано також інформаційну програму "Новини" та вечірню аналітичну програму "Тема дня". Раніше UA: ЛЬВІВ мовив у 4:3.

"Перехід на новий формат дасть глядачам UA: ЛЬВІВ якісну картинку на телеекранах. Для мовлення у новому форматі 16:9 було замінено 3 студійні камери, заведено в трафік камери Panasonic 615. Знадобився тиждень, щоб перелаштувати студійне обладнання", – зазначив головний інженер UA: ЛЬВІВ Віктор Козій.

"Під час переходу на новий формат труднощів не виникало, адже всі заставки до програм були зроблені першочергово. Окрім власних телепрограм, ретельно слідкуємо за контентом, який нам надходить із центральної дирекції, адже не весь контент виготовлено в новому форматі. Усі рекламні та соціальні ролики адаптували до нового формату", – додав він.

Нагадаємо, 18 травня Львівській філії Суспільного було присвоєно своєрідний знак якості – логотип "UA:", а з 16 липня телеканал розпочав мовлення в ефірі з новим логотипом UA: ЛЬВІВ.