Нова студія розпочала роботу на UA: ДОНБАС

Нова студія розпочала роботу на UA: ДОНБАС

20 лют. 2019

Сьогодні, 20 лютого, розпочинає роботу нова студія на UA: ДОНБАС. Її створення стало можливим завдяки Ініціативі з побудови довіри ІІ (UCBI ІІ), яку фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

У межах грантової допомоги для оновлення студії закупили студійні меблі й будівельні матеріали, забезпечив наставницьку підтримку телевізійної команди та менторську допомогу трьох наставників протягом 5 місяців за такими напрямами виробництва контенту: новини, суспільно-політичний напрям і розважальний контент.

Технічні роботи колективу UA: Донбас тривали 8 місяців. За цей час вдалося перетворити занедбаний поверх на високотехнічну та професійну студію.

Основні завдання проекту, підтриманого агентством USAID, — підвищення якості контенту телеканалу UA: ДОНБАС; збільшення обсягів споживання якісних місцевих новин, що зміцнить позитивний виклад фактів та подій в Україні в громадах Донбасу; розширення доступу до різноманітного, орієнтованого на регіон контенту в місцевих і загальнонаціональних ЗМІ.

У межах одержаного гранту менторами на UA: ДОНБАС працюють відомі українські журналісти:

  • Орест Ребман (шеф-редактор інформаційної служби телеканалу ICTV) — новини,
  • Павло Казарін (ведучий телеканалу ICTV) — суспільно-політичний напрям,
  • Жанна Кузнєцова (шеф-редакторка проекту «Спільно») — ранкове шоу.

Ментори корегують роботу журналістів, допомагають із творчою частиною. Їхня робота із філією триватиме до березня, головне завдання менторів — допомогти зробити програми відповідними до стандартів та цінностей Суспільного.

"Проект змінив усе — починаючи від виробничого циклу й завершуючи моральним станом усього колективу. Подібні масштабні проекти надихають людей та додають упевненості у власних силах. Можливості, що відкрилися завдяки цьому проекту — фантастичні. Наразі наша філія має одне з найкращих і найсучасніших обладнань у країні та в системі Суспільного. Це відкриває можливості для польоту фантазії, плюс сучасна техніка дає змогу оптимізувати технологічні процеси. Наша мета — стати максимально інтерактивними й відкритими, адже Суспільне працює насамперед для суспільства", — розповів менеджер UA: ДОНБАС.

Продюсер філії Сергій Нощенко підкреслив, що за період роботи об’єднаної філії UA: ДОНБАС розширилася географія інформаційного поля: "Якщо раніше наші новини були сконцентровані на Луганщині, то зараз ми охоплюємо весь Донбас".

Завдяки новій техніці телеканал має можливість прямих включень, що нині вже активно використовуються. Одержане обладнання настільки мобільне й легко монтується, що його за потреби можна використовувати як виїзну студію.

"Покращилася якість телевізійного зображення, збільшилася кількість локацій. Наш контент став якіснішим, наразі ми можемо проводити спецефіри в режимі ток-шоу із запрошеними гостями в студії. Нова техніка дає змогу одночасно з трансляцією робити записи з кількох камер окремо, додалася опція швидкого повтору, збільшилися можливості віртуальної студії", — розповів Сергій Нощенко.