Сєвєродонецьк зустрічає театральний фестиваль «СвітОгляд» за медіапідтримки UA: ДОНБАС

Сєвєродонецьк зустрічає театральний фестиваль «СвітОгляд» за медіапідтримки UA: ДОНБАС

16 вер. 2019

З 17 по 24 вересня у Сєвєродонецьку на базі Луганського українського театру (бул. Дружби Народів, 21) відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд». UA: ДОНБАС виступає інформаційним медіапартнером заходу.

Мета фестивалю -  представити глядачеві сучасний український театральний процес у його строкатому розмаїтті форм та жанрів. Свої роботи представляють 10 професійних театральних колективів України з Дніпра, Києва, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Сум та Чернігова. Палітра жанрів охоплює як традиційні: драми та комедії, так і сучасні, з домішками містики, абсурду, інтерактиву та документалістики.

На глядачів UA: ДОНБАС та слухачів UA: Українське радіо Пульс, які люблять театр, чекає чимало сюрпризів: зустрічі з організаторами фестивалю та акторами, огляди найцікавіших вистав, тощо. 

Як зазначають організатори, спектаклі можна буде не лише відвідати, а  й обрати найкращий. До експертної ради, яка визначатиме переможців у 5-ти номінаціях, входять відомі українські театрознавці: Сергій Васильєв, Ельвіра Загурська, Анна Липківська, Світлана Максименко.

Також 17 вересня у Луганському українському театрі о 17:00  відбудеться пресконференція до відкриття фестивалю.

 У ній візьмуть участь:

Аліна Адамчук – начальниця управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації;

Сергій Дорофєєв – директор Луганського українського театру, ініціатор та засновник фестивалю;

Світлана Максименко – театрознавець, доцентка факультету культури і мистецтв Львівського національного університету ім. Івана Франка, членкиня редакційної колегії театрознавчого журналу «Просценіум», кандидатка мистецтвознавства, заслужена журналістка України;

Анна Липківська – театрознавець, театральна критик, доцентка Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв, кандидатка мистецтвознавства, членкиня Національної спілки театральних діячів України, голова Експертної Ради Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА»;

Сергій Васильєв – театрознавець, доцент кафедри театрознавства, Національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого, завідувач відділу культурних стратегій, ініціатив та технологій Інституту проблем сучасного мистецтва Академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України.

Нагадаємо, у 2018 році UA: ДОНБАС також виступив інформаційним партнером Фестивалю СвітОгляд.

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися на офіційний фейсбук сторінці "СвітОгляду".