“З країну в Україну” - за медіа підтримки UA: Донбас у Лисичанську пройшов фестиваль

“З країну в Україну” - за медіа підтримки UA: Донбас у Лисичанську пройшов фестиваль

16 жов. 2019

UA: Донбас та Українське радіо «Пульс» - стали медіапартнерами фестивалю “З країни в Україну”, який відбувся у Лисичанську. Захід став однією з наймасштабніших подій року. 

“З країни в Україну”  існує 5 років. За цей час фестиваль провели у 8 областях, 48 містах, більше 70 разів. У Лисичанську цьогоріч  на гостей чекали близько 20 активностей та оригінальних локацій для дітей та дорослих,

безкоштовні смаколики, жива музика від українських рок-гуртів та сольних вокалістів. За словами  організатора фестивалю “З країни в Україну” Дениса Блошинського, традиційні заходи треба робити більш орієнтованими на сучасність, але не забувати про культурні набуття.

- Вишиванки, шаровари, козаки з чубами - все це, безумовно,  є в елементах української культури. Питання: чи кожного разу доречні вони, - зауважив Блошинський.

Напередодні фестивалю волонтери “З країни  в Україну” завітали у телестудію UA: Донбас та розповіли, як їм вдалося організувати захід саме у Лисичанську.

-У нас в місті майже немає культурних заходів, які б подобалися нам, молоді. Але й окрім нас це ніхто і не робитиме. Не слід чекати, що хтось з’явиться і робитиме ті ж фестивалі, запрошуватиме цікавих людей. Тож ми згадали що був такий фестиваль, як “З країни  в Україну”, який раніше вже відбувався у Лисичанську і я подумав, що було б добре його знов зробити. Тож я і написав організаторам, - розповів Віталій Матухно продюсер фестивалю “З країни в Україну”у Лисичанську.

Завітали волонтери і на Українське радіо «Пульс».

- Не тільки глядачеві а й слухачу цікаво дізнаватися про різні культурні заходи, зокрема фестивалі. “З країни  в Україну” один з тих, який популяризує не тільки наші традиції, а й сучасне бачення культурних цінностей. Тож ми завжди раді, коли до нас приходять молоді, талановиті, амбітні люди, яким є що сказати та показати, - розповіла ведуча програми “Територія позитиву на  Українське радіо «Пульс»” Катерина Гордєєва.

 

Як проходив фестиваль “З країни в Україну” дивіться у  відео сюжеті