Доторкнутися до минулого - UA: ДОНБАС став медіа партнером археологічної виставки

Доторкнутися до минулого - UA: ДОНБАС став медіа партнером археологічної виставки

22 жов. 2019

Від палеоліту до ХІІ століття. UA: ДОНБАС став медіа партнером археологічної виставки «Людина в просторі степу. Доба каменю. Доба бронзи». Подія відбулася у Краматорську, у Донецькому обласному краєзнавчому музеї. 

Виставка відкриває таємниці життя людей нашого краю починаючи від палеоліту до XII століття до нашої ери. 

-Це, переважно, речі так званої “бронзової доби”, тут проживало багато народностей, про які можна говорити лише за похованнями. Це - так звана праісторична доба. Тобто немає ще свідчень письмових на той час, які б розповідали про тих, хто ж тоді жив, - розповіла виконувачка обов’язків директорки обласного краєзнавчого музею Катерина Філонова.   

За словами наукового консультанта Юрія Бровендера, більшість предметів  знайшли під час розкопок на території Донецької області у 2017-18 роках. А ось предмети стародавніх гірників металургів надав Бахмутський краєзнавчий музей.

-Усі матеріали, які тут знаходяться, їх отримали у 2017-18 роках, дві експедиції, проводили розкопки, що охоронні, звертаю увагу, на території Добропільського та Слов’янського  районів Донецької області, зазначив експерт.

Не зважаючи на те, що захід розповідає про минуле, висвітлювали його за найсучаснішими стандартами: на експонати можна було не тільки дивитися, а й послухати про них та, навіть, доторкнутися. Опис всіх артефактів представили в інтерактивній формі з малюнками та аудіо і відео супроводом. Наймолодшим відвідувачам запропонували приєднатися до роботи науковців - посеред виставки організували справжню археологічну пісочницю зі схованими цікавинками.

Подробиці - у нашому сюжеті з виставки.