Ти  можеш називатися сєвєродончанином, якщо…

Ти можеш називатися сєвєродончанином, якщо…

24 жов. 2019

Не розумієш, коли тобі пропонують «зустрітися в центрі»😉

Справа в тому, що Сєвєродонецьк місто зовсім компактне (його площа сягає лише 42,1 км ²) та молоде, тож, на відміну від інших обласних міст, тут просто немає чітко окресленого історичного чи ділового центру.

 

Ходив годувати лебедів до Чистого озера🌊

Попри миловидну назву, мало хто з сєвєродончан наважиться купатися у Чистому озері, але воно досі приваблює містян. Чому?

Справа в тому, що після того, як озеро обміліло та люди стали рідше проводити вільний час біля нього, на берег невеличкого Чистого прилетіли лебеді. Місцеві одразу полюбили нових мешканців, а місце, де вони живуть, користується популярністю як серед дідусів з онуками, так і серед професійних фотографів.

 

✅Не знаєш, хто саме зараз мер🙂

Попри свою громадську та політичну активність, зовсім не всі сєвєродончани можуть впевнено відповісти на питання, хто саме є мером міста зараз.

Постійні відпустки та лікарняні міських очільників, нескінченні судові розгляди щодо зняття й повернення на посаду мера вже так заплутали та втомили містян, що вони навіть не намагаються слідкувати за ходом подій, лише іронічно жартують з цього приводу.

✅Вибираєшся не «за місто», а у ліс🌲🌳

Усупереч усім стереотипам про степи Донбасу, колишнє «місто на піску» втопає у лісах. Сєвєродонецькі ліси – штучні, їм немає і ста років, проте сєвєродончани вважають його невід’ємною частиною свого життя. Ліс оточує місто з усіх боків, тож, зазвичай сєвєродончани вибираються не «на природу» чи «за місто», а у ліс.

 

✅Платиш не за проїзд у маршрутці, а за те, аби вийти з неї🚐

Невідомо, чому склалося саме так, але наліпки «Проїзд оплачується одразу» у сєвєродонецьких маршрутках не мають тієї чарівної сили ствердження, як у інших містах.

Чи то водії маршрутних таксі піклуються таким чином про своїх пасажирів (аби руки не мерзли, шукаючи кошти на холодній зупинці), чи то просто довіряють людям, проте факт лишається фактом: перевірити, що буде, якщо доїхати до кінцевої і не заплатити, ніхто не наважується (хоча від дітей ми почули версію, що людина так і лишається їздити з водієм, поки за неї не заплатить хтось інший🙂).