Команда Суспільного готується до запуску міжрегіонального ранкового шоу

Команда Суспільного готується до запуску міжрегіонального ранкового шоу

24 чер. 2020

22 червня відбулася координаційна онлайн-зустріч команди міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному», яке виготовлятимуть спільно регіони України за принципом «усі для всіх». Проєкт стартує в липні, його мета — згуртувати філії Суспільного довкола викликів і досягнень країни й розповісти локальні історії широкій аудиторії.

Читайте також: Як змінюється регіональне мовлення Суспільного та чого чекати мовникові від місцевих виборів — обговорили в Дніпровській філії

«Вдячна, що ви долучилися сьогодні й активно співпрацюєте як єдина команда. У нашого проєкту — великий потенціал. Ми ставимо за мету об’єднати глядачів з усіх куточків країни й продемонструвати справжню конкурентність філій Суспільного. Працюючи в команді, ми здатні підсилити одне одного та досягти результату, якому заздритимуть навіть національні ранкові шоу, — прокоментувала генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей— Сьогодні ми ще раз поговоримо про концепцію проєкту. Після цього буде можливість уточнити рубрики, теми, спікерів та ідеї, деталізувати редакторські й технічні вимоги до контенту. Також конкретизуємо аудиторію нашого проєкту. Це важливо, адже ми працюємо для наших глядачів».

За концепцією міжрегіональне шоу триватиме 2,5 години й буде інформаційно-пізнавальним. 70% контенту програми виготовлятимуть регіональні команди: 23 кореспонденти та 23 відеографи в кожній області. Ще 30% створюватимуть 25 працівників Київської філії. Це ведучі, редактори, лінійні й випускові продюсери, журналісти, відеографи та режисери.

Читайте також: Пані Посол Великої Британії висловила підтримку Суспільному мовникові

«Хочемо розповісти більше про цікавих і яскравих людей із регіонів та показати, чим регіони живуть. Такого формату ранкового шоу не має жоден український канал. За схожим форматом працює BBC Breakfast, що нині консультує нас. Докладаємо всіх зусиль, аби налагодити виробничі й організаційні процеси, адже раніше в такому режимі Суспільне не працювало. На щастя, у нас є ви, і разом ми зможемо розповісти місцеві історії глядачам з усієї країни», — зазначив виконавчий продюсер дирекції телебачення Володимир Ладижець.

Кожен регіон щотижня готуватиме від трьох до п’яти рубрик. Щодня в ефірі шоу будуть півтора десятка розповідей про українців, майже десять подієвих сюжетів, блоки з гостями в студії та три-чотири включення з інших міст. Усе це чергуватиметься з випусками всеукраїнських новин.

«Перша частина ефіру — переважно інформаційна. Тож будемо планувати ваші включення й подієві сюжети. Ми на вас дуже сподіваємося, адже ви, наші колеги, найкраще знаєте, що відбувається в регіоні. Ми спостерігаємо за всім через інтернет, а ви там живете, це ваш район і ваше місто. У перспективі ми плануємо ще й виїзні студії в регіонах», — розповіла шефредакторка «Ранку на Суспільному» Наталка Волянюк.

Читайте також: «Суспільна студія. Марафон» вийде в ефірі UA: ПЕРШИЙ

Крім того, регіональні кореспонденти й відеографи в кожній філії долучатимуться до роботи над прямоефірним мультиплатформовим проєктом «Суспільна студія». 

«Журналісти новин забезпечують подієві включення, а спецкореспонденти та відеографи за потреби готуватимуть лайфовий матеріал», — пояснила Марія Фрей на сесії «запитання-відповідь».

Під час другої частини координаційної онлайн-зустрічі соціологи й аналітики з департаменту стратегічного маркетингу Суспільного презентували змодельовані дані про аудиторію та перегляди регіональних телеканалів на основі щоденних вимірювань за допомогою телевізійної панелі Nielsen та власних регіональних досліджень мовника.

«Ми з вами прекрасно розуміємо, чому й чим Суспільне відрізняється від комерційних телеканалів. Важливо, щоб люди, які дивляться нас на будь-яких платформах, теж це усвідомлювали. Суспільне має бути соціально відповідальним медіа й служити суспільству. Але без розуміння, чого ж потребує аудиторія, ми не зможемо вибудувати з нею комунікацію і донести ту інформацію, яку маємо», — зауважила керівниця департаменту стратегічного маркетингу Суспільного Вікторія Борщенко

Вікторія Борщенко розповіла, що на Суспільному планують створити Центр соціологічних досліджень, який очолить Орест Білоскурський. Такий центр дасть змогу вивчати аудиторію не лише загальнонаціональних платформ, а й регіональних. 

Окрему увагу команда міжрегіонального ранку приділятиме тематиці національних меншин. Крім того, готують план співпраці ранкової команди з департаментом цифрових платформ.

Нагадаємо, упродовж 2020 року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, відповідно до якої всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. Це система централізованого нагромадження й поширення контенту.