Лисичанськ від снігу прибирає одна машина

3 гру. 20:51


З першим снігом у Лисичанську стався транспортний колапс. Комунальні працівники та снігоприбиральна техніка не вийшли розчищати дороги. Чому так сталося та як планують вирішити проблему в ефірі телепрограми «Тема дня»  розповів керівник КП “ Шляхрембуд Лисичанськ” Володимир Кравченко.

-  Техніка до прибирання готова. Ми виїхали максимально, як змогли, але її кількість у нас обмежена. Наразі на весь Лисичанськ працює одна посипальна машина, що дійсно для цього пристосована. Тим обсягом техніки, що ми маємо зараз, неможливо привести до ладу все місто, - розповів Володимир Кравченко.

За словами комунальника, управління ЖКГ виділені кошти освоїло, але техніку не придбало.

-  Ми обговорювали питання, чому близько 50 млн грн було освоєно житлово-комунальною службою. Я не знаю, можливо, кошти не виділяють на це депутати і техніку не купують.

Зважаючи на вартість нової прибиральної техніки, наразі розглядають ймовірність залучення до робіт орендованої. Нову,за словами Кравченка, планують придбати лише наступного року.

Одна одиниця посипальної техніки - це близько 2,5 – 3 млн грн. Ми розглядаємо можливість залучення сторонньої техніки для чистки доріг, адже зі своєю ми не можемо впоратися. Ми продовжуємо ремонтувати наявне обладнання, вже виділили гроші на пально-мастильні матеріали, тож, сподіваємося надалі тримати ситуацію під контролем.

Подробиці програми дивіться за посиланням.

Інші випуски
Більше відео