Донбас у «Нормандському форматі» - коментують експерти на UA: ДОНБАС

9 гру. 20:02


9 грудня відбулася перша за останні три роки зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії у Нормандському форматі - про це в ефірі телепрограми «Тема дня» на UA: ДОНБАС  та Українське радіо «Пульс»  говорили з Василем Хоменком - головою ГО «Слов’янська січ» та політологом Андрієм Єременком. 

- Червоних ліній» дуже багато, вона не одна. Я думаю, що на війні  солдат не має право сам приймати рішення, для цього є головнокомандувач. Не може солдат бачити всю лінію фронту. Тому ми обираємо когось, хто приймає рішення. І ми повинні після цього вирішувати, чи діє він в інтересах своєї країни, чи ні, - зазначив Василь Хоменко – голова ГО «Слов’янська січ».

На думку політолога Андрія Єременка, низка санкцій щодо Росії змусила Путіна розпочати діалог.

- Зустріч не могла бути до моменту, поки Росію не поставили в такі умови, що відкладати зустріч вона вже не могла. Санкції - дуже висока ціна, що приходиться платити за отримання окупованих територій. Це все складається в скарбничку. Це призводить до того, що «холодильник» перемагає «телевізор» потрошку в Росії, це призводить до того, що умовна «тумбочка» від «антипутінської» партії виграє, причому не залежно від прізвища тієї умовної «тумбочки». Тобто абсолютно порожні кандидати виграють вибори, в тому числі в столиці, де зачистили все, і все одно «путінські» програли. Відповідно, все це разом змушує Путіна якимось чином йти й починати говорити, - наголосив політолог.

Нагадаємо, раніше у Слов’янську підтримати Всеукраїнську акцію «Ні капітуляції» зібралися з півсотні містян.

 

Подробиці програми - за посиланням.

Інші випуски
Більше відео