Рішення про закриття шахт на Донеччині можуть прийняти у січні

27 гру. 21:16


У січні, при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, працюватиме спеціальна наукова рада, що надасть остаточні рекомендації щодо закриття шахт Донецької області, — про це в ефірі передачі “Тема дня” сказала Тетяна Тараненко — заступниця директора Департаменту розвитку базових галузей промисловості ДонОДА.

- Наразі, профільне міністерство зробило перший крок у реформуванні вугільної галузі. В минулому місяці вони заслухали інформацію щодо розвитку підприємств на наступний рік. Проаналізовано основні показники роботи та надані рекомендації подальшої долі кожної з шахт, - сказала вона.

Якщо приймуть рішення про закриття певних шахт, Тараненко вважає, що необхідно забезпечити соціальні гарантії працівників і вжити заходи з організації нових робочих місць.- Обласна адміністрація спільно з місцевими радами підготувала і надала Міненерговугіллю перелік проєктів, які можуть стати компенсаторами у разі закриття шахт. Очікуємо рішення міністерства. Під проєкти шукаємо міжнародних інвесторів, - сказала вона.

Інші випуски
Більше відео