На Донеччині організували об’їзд через блокування дороги шахтарями, — Волинець

13:21, 13 сер. 2019
 
На Донеччині організували об’їзд через блокування дороги шахтарями, — Волинець

На Донеччині через шахтарський протест на дорозі між Селидовим та Кураховим організували рух транспорту прилеглим фермерським полем.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За словами Волинця, на автодорозі поблизу Новоселидового продовжують протестували працівники шахт «Курахівська» та «України» держпідприємства "Селидіввугілля".

— В місці перекриття дороги гірниками працівники поліції організували об’їзд через фермерське поле. Дивно, що поліція не звертає уваги на шкоду, яка наноситься ґрунту в наслідок цього, — зазначив голова НПГУ.

Він також додав, що шахтарі під час протесту не затримували спецтранспорт, вантажний транспорт та автівки з дітьми більше, ніж на 10 хвилин.

Нагадаємо, гірники вимагають повного погашення заборгованості із заробітної плати — наразі їм не виплатили 22% зарплати за травень, також повністю не виплачені гроші за червень і липень.

Крім того, за словами голови НПГУ Михайла Волинця, учора 26 гірників першої зміни шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» відмовилися ступати до роботи через заборгованість із заробітної плати.