Кабмін не запроваджуватиме спеціальну регульовану ціну на газ для Луганської ТЕС

9:36, 16 сер. 2019
 
Кабмін не запроваджуватиме спеціальну регульовану ціну на газ для Луганської ТЕС

Уряд не запроваджуватиме спеціальних регульованих цін на енергоносії для енергогенеруючих компаній на Луганщині. Натомість ініціює прискорення робіт з будівництва альтернативних ліній енергопостачання в регіон.

Про це йшлося під час спеціальної урядової наради, яку ініціював Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман після обговорення ситуації на урядовому засіданні 14 серпня, передає Урядовий портал.

- Під час наради прийнято рішення про забезпечення суб’єктів генерації енергоносіями без застосування регульованої спеціальної ціни. Відповідне рішення буде ухвалено на черговому засіданні Уряду. Одночасно НЕК «Укренерго» доручено прискорити реалізацію проекту будівництва альтернативної лінії енергозабезпечення, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 серпня представник Президента в уряді Андрій Герус заявив, що Кабмін схвалив рішення, відповідно до якого НАК "Нафтогаз України" мусить продавати газ компанії «ДТЕК Східенерго» (до якої входить Луганська ТЕС) за ціною 2 895 грн за 1 тис. кубометрів - на 40% дешевше, ніж отримує газ населення.

У НАК "Нафтогаз" заявили, що таке рішення є спробою приховано субсидіювати приватну компанію й потягне за собою мільйонні збитки.