У Добропіллі викрили наркоугруповання, де речовини розповсюджував рятувальник. ФОТО

13:32, 11 вер. 2019
 
У Добропіллі викрили наркоугруповання, де речовини розповсюджував рятувальник. ФОТО

Незаконну діяльність групи осіб, які займались виготовленням та збутом наркотиків, викрили у Добропіллі на Донеччині. Серед фігурантів справи - працівник одного з пожежних-рятувальних загонів ГУ ДСНС в Донецькій області.

Про це сьогодні, 11 вересня, повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, житель Добропілля налагодив роботу саморобної нарколабораторії, де виготовляв метамфетамін. Речовину розповсюджував серед військовослужбовців та місцевого населення працівник місцевого пожежно-рятувального загону. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України під час чергового збуту наркотику.

Під час особистого обшуку, за даними ДБР, у затриманого виявили гроші, схожу на канабіс речовину та паперовий згорток з порошкоподібною речовиною.

- Торгівля забороненими препаратами за приблизними підрахунками приносила особам близько 500 тисяч гривень на місяць. Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу, - зазначають у повідомленні.

Справу кваліфікували за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

У разі доведення провини, працівнику пожежно-рятувального загону загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як ми повідомляли раніше, на Луганщині екс-поліціянт з невісткою організували контрабанду наркотиків через кордон з РФ.