Депутата з Сєвєродонецька судять за "відмиті" на ремонтах дахів понад 1,3 млн грн

16:13, 11 вер. 2019
 
Депутата з Сєвєродонецька судять за

Депутата Сєвєродонецької міської ради та ще трьох осіб, що об’єднались із ним у злочинну групу, підозрюють у заволодінні бюджетними коштами шляхом обману з використанням фіктивного підприємства. Їхні справи направили до суду, передає пресслужба прокуратури Луганщини.

За інформацією відомства, усім підозрюваним пред’явили обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене організованою групою, що заподіло велику матеріальну шкоду іншим юридичним особам),
  • ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою),
  • ч. 3 ст. 209 КК України (вчинення дій, спрямованих на маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою).

Під час досудового розслідування встановили, що депутат створив та очолив на території міста злочинне угруповання, учасники якого, використовуючи фіктивне підприємство, під час капітального ремонту покрівлі закладів освіти, об’єктів соціальної інфраструктури та 17 житлових будинків заволоділи понад 1,3 млн грн бюджетних коштів Сєвєродонецької міської ради та в подальшому їх легалізували.

Схема діяла упродовж 2016 року, її викрили співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Під час слідства стосовно всіх учасників обирали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 307 тис. 360 грн кожному.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно усіх членів організованої групи затвердили та направили до суду для розгляду по суті.