В Маріуполі судять чоловіка, що не сплатив дитині понад 100 тис. грн аліментів

12:21, 10 жов. 2019
 
В Маріуполі судять чоловіка, що не сплатив дитині понад 100 тис. грн аліментів

В Маріуполі направили до суду обвинувальний акт щодо 37-річного батька неповнолітньої дитини, який протягом кількох років ухилявся від сплати аліментів та заборгував 100 тис. грн.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури Донеччини, рішенням Приморського районного суду жителя Маріуполя зобов’язали сплачувати на користь своєї 13-річної доньки аліменти у розмірі однієї четвертої частки щомісячного заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму.

- Однак, починаючи з 2013 року, умисно не бажаючи виконувати рішення суду, чоловік перестав виплачувати кошти на утримання дитини, внаслідок чого сума заборгованості зросла до понад 100 тис. грн, - йдеться в повідомленні.

На даний час, за інформацією прокуратури, розслідування завершене. Санкція ч.1 ст.164 (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 120 годин або виправних робіт на строк до одного року, або обмеження волі на строк до двох років.