Жительку Донецька викрили на видачі українських документів громадянам РФ та бойовикам. ФОТО

14:59, 20 лис. 2019
 
Жительку Донецька викрили на видачі українських документів громадянам РФ та бойовикам. ФОТО

На Донеччині контррозвідники СБУ викрили жительку окупованого Донецька, яка намагалась організувати незаконну легалізацію в Україні громадян РФ та бойовиків терористичних угруповань «ДНР». Як повідомили у пресцентрі відомства, жінка планувала оформлювати документи за грошову винагороду через свої зв’язки у правоохоронних та контролюючих органах.

Першим замовником «послуг» став громадянин РФ, який тривалий час перебував на тимчасово окупованій території Донеччини та співпрацював з представниками терористичних угруповань.  За вирішення питання жінка запропонувала працівнику одного з українських правоохоронних органів 1 млн російських рублів.

- Перша частина суми була переказана через поштовий сервіс. 19 листопада контррозвідники СБУ у Слов’янську затримали організаторку та «клієнта» під час отримання паспорта громадянина України та передачі зловмисниками решти коштів, - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження, за інформацією СБУ, відкрили за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.