Пожежу на шахті "Північна" ліквідували

18:11, 20 лис. 2019
 
Пожежу на шахті

Майже п’ять годин рятувальники Донеччини гасили пожежу на території шахти «Північна» державного підприємства «Торецьквугілля». Повідомлення про подію на лінію 101 надійшло за 15 хвилин до 6-ї ранку. Від Головного управління ДСНС у Донецькій області залучили 34 рятувальники та 9 пожежно-рятувальних автомобілів. 

Продовж всього дня біля адмінбудівлі шахти «Північна» чергують рятувальники. Тут ліквідують наслідки пожежі та слідкують аби вогонь не з’явився знов. Повідомлення про пожежу на шахті до ДСНС надійшло близько шостої ранку.

- Згоріла частина адмінистративно-побутового комбінату. Дах згорів. Охоронці періодично обходять територію шахти. І побачили, що тут на даху вогонь. Відразу мені повідомили, за всіма позиціями і в пожежну частину, - розповів  в.о. директора шахти «Північна» Анатолій Кулініч. 

За словами речниця Головного управління ДСНС Донеччини Вероніки Бахал, на повну його ліквідацію знадобилося понад чотири години.

 - На місці виклику рятувальники з’ясували, що відбувається горіння на покрівлі адміністративної будівлі шахти на площі 1500 кв. м. Інформації щодо загиблих і постраждалих до Головного управління не надходило. Пожежа була локалізована о 07:45, а остаточно ліквідована о 10:16. Причини пожежі наразі встановлюються відповідними фахівцями, - розповіла Бахал.

За словами голови профспілки гірників Торецька Василя Щербаня, робота шахти «Північна» призупинена з початку 2017 року. Там працюють 85 людей охорони та адміністрації. 

- Призупинена добич (вугілля – прим.ред) вже 2 роки. Залишилися там 85 людей. Ми її (шахту – прим.ред) подали на реструктуризацію, тому що не узгоджена експертиза, другий рік нам висновки не нададуть. Тому вона практично готова для передачі на реструктуризацію, -розповів Суспільному голова профспілки гірників Торецька Василь Щербань.