У Слов’янську встановлюють особи загиблих під час бойових дій 2014 року

19:46, 30 лис. 2019
 
У Слов’янську встановлюють особи загиблих під час бойових дій 2014 року

На кладовищі поблизу селища Черевківка у Слов’янську лишаються безіменними 15 могил. 2014 року там ховали невідомих мирних жителів та бойовиків так званої ДНР.

За словами керівника пошукового загону "Плацдарм" гуманітарної місії "Чорний тюльпан" Олексія Юкова, спочатку на кладовищі було до півсотні невідомих поховань.

- Тут було викопано дві траншеї, плюс поодинокі могили, в яких були поховані як «днр-рівці», так і місцеві жителі, які загинули внаслідок обстрілів. Були в мішках замотані, у спецмішках, були просто у целофані. На вулиці десь підбирали тіло в ході бойових дій. Могли привезти сюди і поховати, - розповідає пошуковець.

Як додає Юков, була проведена ексгумація тіл, узяті зразки ДНК, але порівняти їх ні з чим, якщо родичі загиблих не звертались за допомогою.

- Під час окупації у 2014 році до Слов’янського відділу поліції звернулися понад 300 громадян, які повідомили про зникнення своїх близьких. Близько 97% були розшукані. На даний час залишаються нерозшуканими 9 осіб, - каже старша інспекторка Слов’янського відділу поліції Марія Тюріна.

За словами правоохоронців, минулого року за результатами ексгумації встановили особи трьох людей, які вважалися безвісти зниклими.Також упродовж двох останніх років, додає Олексій Юков, тіла двох загиблих у Слов’янську  передали на тимчасово окуповану територію.

Статистики щодо кількості загиблих під час бойових дій у Слов’янську 2014 року не існує.