Герої нашого часу: історії талановитої молоді у «Ранку на Суспільному»

Герої нашого часу: історії талановитої молоді у «Ранку на Суспільному»

9 лип. 2021

Телеглядачів регіональних філій Суспільного познайомили із лауреатами Премії Кабінету Міністрів України для молоді. Відеорозповіді про талановитих хлопців та дівчат виходили впродовж двох тижнів у міжрегіональному проєкті «Ранок на Суспільному» та на цифрових платформах Суспільного. 

Правозахисники, волонтери, освітяни, науковці, працівники приватного бізнесу чи держслужбовці — героями спецпроєкту Суспільного стали молоді люди, які працюють у різних сферах. Цьогорічні лауреати Премії Кабінету Міністрів України розповіли в ефірі мовника, яку справу обрали, що надихає їх і мотивуватиме інших. 

Над проєктом працює київська команда «Ранку на Суспільному» й знімальні групи в регіонах. 

«Якщо ви мрієте про зміни в країні, але думаєте, що їх має зробити хтось, крім вас, — дивіться наші історії. Ми покажемо звичайних героїв нашого часу. Кожному з них одного разу стало не байдуже. Вони встали з дивана, зібрали біля себе однодумців і почали змінювати те, що їх не влаштовувало. Це історії людей, які ризикнули змінювати світ», — розповіла шеф-редаторка «Ранку на Суспільному» Наталка Волянюк.

Одна з таких історій — розповідь про Ніну Радченко. До 2014 року вона мешкала в місті Горлівці Донецької області, де займалась ландшафтним дизайном. Із початком бойових дій на Донбасі вимушена була покинути власну домівку та переїхати в Олександрівку. Там почала власний бізнес наново: вирощує розсаду квітів та овочів, декоративні рослини для озеленення і надає кваліфіковані ландшафтні послуги. 

Всі відео спецпроєкту про талановиту молодь можна переглядати на ютуб-каналах регіональних філій Суспільного.

Загалом, цього і минулого року Суспільний мовник безпосередньо долучився до визначення переможців Премії Кабінету Міністрів України.

«Комісія, що складається з представників громадського сектора, медіа та відповідних фахівців, обираючи лауреатів премії, бере на себе величезну відповідальність, адже перед нами — найкращі з найкращих. Особисто для себе я щороку відкриваю нові історії, але найбільше тішусь, коли премію отримує той кандидат, який минулого року не отримав достатньої підтримки, а за рік не спинився і був винагороджений», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Дивіться «Ранок на Суспільному» щобудня з 6:30 до 9:00 на регіональних телеканалах Суспільного.

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільного мовлення.