По той бік телеекрану: UA: ДОНБАС проводить екскурсії для молоді

По той бік телеекрану: UA: ДОНБАС проводить екскурсії для молоді

28 січ. 2019

22 січня на UA: ДОНБАС завітали учасники Студії юного журналіста "Схід Life+" з прифронтового міста Щастя.

Продовжуючи традиції Суспільного щодо проведення екскурсій, UA: ДОНБАС залучає молодь знайомитись із секретами телебачення.

Як працює телерадіокомпанія юним екскурсантам показував продюсер UA: ДОНБАС Сергій Нощенко.

"Школярі приїхали до нас на екскурсію з прифронтового міста. Для них це справжнє відкриття — побачити як працює телебачення. На мій погляд, такі заходи дуже важливі, бо діти — це наше майбутнє. Багато з цих школярів уже готові опановувати творчі професії, а ми готові їм допомагати й ділитися досвідом. Будемо проводити подібні екскурсії частіше" сказав Сергій Нощенко.

Випускники старших класів розповіли, що студія "Схід Life+" працює вже 2 роки. Її мета представити погляд на сучасне життя очима молоді. Свої роботи школярі публікують на сайті студії та у мережі Facebook.

В розмові з менеджером UA: ДОНБАС Андрієм Шаповаловим підлітки зізнались, що їм було б цікаво випробувати власні сили в реальній теле- та радіожурналістиці.

"Нам дуже сподобалась екскурсія. Це неймовірно цікаво. Журналістика має багато напрямів — радіо, телебачення, інтернет. Але, на жаль, ми не маємо можливості почути професійну точку зору щодо наших публікацій: статей, інтерв’ю та інших записів" розповіла школярка Тетяна Колесникова.

На думку менеджера філії UA: ДОНБАС Андрія Шаповалова, подібні екскурсії є своєрідним профорієнтуванням і сприяють виявленню потенційного інтересу до журналістської професії.

"Ми зацікавлені в нових кадрах. У нас, практично з першого курсу, працюють студенти з факультету журналістики і мені здається, що в цій професії це кращий варіант реалізації" сказав Андрій Шаповалов.