«Чому я вакцинуюсь» — команда Суспільне Донбас зібрала історії жителів регіону

«Чому я вакцинуюсь» — команда Суспільне Донбас зібрала історії жителів регіону

13 гру. 2021

Команда UA: ДОНБАС підготувала серію відео «Чому я вакцинуюсь». Це історії різних людей, які відверто розповідають про те, чому вирішили вакцинуватися від COVID-19 самі та заохолили зробити щеплення своїх дітей або літніх батьків. Серед героїв спецпроєкту є й вагітні та матері, що годують грудьми. 

«Вакцинація — це свідомий вибір на користь колективної безпеки. Ми можемо вірити у природній імунітет або теорію змови. Чи врятує нас ця віра від реанімаційного відділення та двостороннього запалення легенів? Сумніваюсь. Герої наших випусків — люди, які обрали життя та свободу на противагу ковідному відділенню. Вони пройшли непростий шлях пізнання та прийняття зваженого рішення на користь захисту свого здоров’я. У часи, коли соціальні мережі переповнені неправдивою, інформацією про ковід та його наслідки, Суспільне виконує важливу просвітницьку функцію. Ми без емоцій знайомимо глядачів з їх однолітками, які вакцинувалися. Сьогодні це особливо важливо», — каже лінійний продюсер Суспільне Донбас Максим Бондарєв.

Ролики вже транслюють в ефірі телеканалу UA: ДОНБАС, на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі філії, також в етері усіх регіональних телеканалів Суспільного

Вакцинувала неповнолітнього сина. Історія арт-менеджерки зі Слов’янська

«Я хочу відчувати цей світ безпечним і хочу бути безпечною для інших людей», – каже Катерина Гончар зі Слов’янська, яка працює в одній з книгарень міста.

Катерина вакцинувалася двома дозами СoronaVac та запропонувала щепитися своїм дітям. Донька Каті вирішила зробити це після повноліття – за місяць, а 14-річний син Дмитро хоче вакцинуватися зараз. 

Щепилася проти COVID-19 у 60 років. Історія жительки Слов’янська

 «Я бачила як люди хворіли. Я бачила як мої знайомі вмирали», – 60-річна Наталя Бондаренко, жителька Слов’янська та голова громадської організації «Вік щастя» для людей поважного віку, щепилася вакциною AstraZeneca. Жінка каже, що перенесла вакцинацію без побічних ефектів.

Згодом, адаптовані версії з’являться на цифрових платформах усіх регіональних Суспільних мовників.

Усього глядачі UA: ДОНБАС побачать 5 історій про вакцинацію від мешканців Луганщини та Донеччини.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

 Оперативні новини про регіон читайте на:

 Слухати Українське радіо Пульс можна на частотах: 

  • Бахмутівка - 96,2 FM
  • Біловодськ - 102,1 FM
  • Білолуцьк - 101,9 FM
  • Зоринівка - 100,1 FM
  • Лисичанськ - 105,9 FM
  • Марківка - 102,9 FM
  • Сосновий - 103,5 FM
  • Станиця Луганська - 89,3 FM
  • Троїцьке - 102,1 FM
  • Широкий - 99,5 FM