«Полон. Історії вільних людей» 一 подкаст від Суспільне Донбас

«Полон. Історії вільних людей» 一 подкаст від Суспільне Донбас

28 січ. 2022

На подкаст-платформах зявився перший випуск подкасту «Полон. Історії вільних людей» від діджитал-команди Суспільне Донбас.

У закритих тюрмах на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей утримують близько трьох сотень українців. Подкаст «Полон. Історії вільних людей» 一 про тих, хто пережив такий важкий досвід. Це історії не лише про ув’язнення: героїв подкасту об’єднує дещо більше 一 свідомий ризик, внутрішня свобода та громадянська позиція там, де вона може коштувати людського життя. Їхні розповіді варто почути, тому що вони говорять не лише про себе. Вони промовляють вустами тих, хто поки не має змоги розповісти свою історію, але кого ми не маємо права забувати.

«У першому епізоді ми розповідаємо історію “жінки з-під стовпа”. Так її назвали журналісти. А все через фотографію у газеті Нью Йорк Таймс. Фотографію, яка зафіксувала насправді страшний символізм війни. На тротуарі жвавої вулиці посеред окупованого Донецька бойовик загорнув жінку в український прапор і змусив її встати біля стовпа. Вона заледве тримається на ногах і змушена була терпіти знущання перехожих, ридаючи від жаху. Ця фотографія, зрештою, врятує жінці життя. Її звати Ірина Довгань і ії історію ми вирішили розповісти у форматі наративного інтервью», 一  каже авторка подкасту «Полон. Історії вільних людей» Лілія Андрусик. 

Слухайте подкаст «Полон. Історії вільних людей» на платформах: 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Суспільне Донбас — це телеканал UA: ДОНБАС, Українське радіо «Голос Донбасу» та Українське радіо «Пульс», діджитал-платформи. 

Оперативні новини про Донеччину та Луганщину — читайте на сайті Суспільне | Новини, а також на фейсбук-сторінці, в Інстаграм і телеграм-каналі. Відеопрограми у записі — на ютуб-каналі філії. Новини компанії та онлайн-трансляція телеканалу та радіо — на офіційному сайті Суспільне Донбас