Про стан бомбосховищ на Луганщині та Донеччині розкажуть на UA: ДОНБАС

Про стан бомбосховищ на Луганщині та Донеччині розкажуть на UA: ДОНБАС

4 лют. 2022

На UA: ДОНБАС стартував інформаційний марафон, в якому йтиметься про стан бомбосховищ на Луганщині та Донеччині. Команда журналістів Суспільного разом із представниками комунальних закладів, рятувальників, місцевої та обласної влади шукатимуть відповіді на запитання про готовність областей до ймовірної ескалації військового конфлікту з боку Російської Федерації. 

«Інформаційний простір з грудня заповнений темою про ймовірне  повномасштабне військове вторгнення РФ на територію України. Наприклад, 24 січня федеральний уряд Австралії змінив рекомендації для своїх громадян щодо подорожей в Україну на "рекомендовано не подорожувати", а уряд Японії закликав своїх громадян виїхати з України та відкласти заплановані поїздки через загрозу вторгнення Росії. У британському посольстві заявили про наміри вивезти частину своїх співробітників, а посольство Сполучених Штатів в Україні повідомило, що 24 січня Державний департамент дав дозвіл на добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві та наказав виїхати членам їхніх родин. Хоча війна йде вже 8 років», 一  каже шеф-редакторка новин Юлія Бітімєрова

Саме тому, зауважує Юлія Бітімєрова, аби заспокоїти людей та на власні очі побачити укріплення, які мають захистити місцевих жителів у разі агресії ворога, журналісти Суспільне Донбас вирішили пройтися бомбосховищами наших міст. 

«По-перше, хочемо нагадати людям, де є укриття. По-друге, побачити їхній стан, чи облаштовані вони, чи здатні захистити. Та чи змінилося щось у них від 2014 року, коли там ховалися люди від обстрілів. І поговорити з відповідальними особами про утримання таких споруд. Перший матеріал 一  з сєвєродонецьких бомбосховищ», 一  розповіла Юлія Бітімєрова. Переглянути його можна на ютуб-каналі філії.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Суспільне Донбас — це телеканал UA: ДОНБАС, Українське радіо «Голос Донбасу» та Українське радіо «Пульс», діджитал-платформи. 

Оперативні новини про Донеччину та Луганщину — читайте на сайті Суспільне | Новини, а також на фейсбук-сторінці, в Інстаграм і телеграм-каналі. Відеопрограми у записі — на ютуб-каналі філії. Новини компанії та онлайн-трансляція телеканалу та радіо — на офіційному сайті Суспільне Донбас