Нерухомість родини Богуслаєва у Франції — нове розслідування «Схем» на Суспільному

Нерухомість родини Богуслаєва у Франції — нове розслідування «Схем» на Суспільному

29 лис. 2022

Син затриманого СБУ В’ячеслава Богуслаєва Олександр Богуслаєв (колишній заступник голови наглядової ради «Мотор Січі»)  —  бенефіціар низки компаній у Франції і майна там на суму 6 мільйонів євро. Чи планують українські правоохоронці звертатися до країн-партнерів щодо арешту закордонних активів родини Богуслаєва — у спільному розслідуванні «Схем» від Радіо Свобода та проєкту Scanner Project. 

Дивіться 29 листопада о 20:40 в ефірі проєкту «Суспільне. Спротив» на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Донбас, та супутниковому телеканалі Суспільне Новини. Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Читайте також: Документальний проєкт Суспільного «Битва за Чернігів» — з англійськими субтитрами

Журналісти відшукали фірми і нерухомість, які належать Богуслаєвим, в елітних районах Ніцци й поблизу. Загальна вартість знайденого «Схемами» майна, відповідно до офіційних документів, на момент купівлі у 2010-2011 роках складала 4 мільйони 590 тисяч євро. Якщо ж врахувати, що вартість нерухомості у Франції за 10 років офіційно зросла приблизно на 30%, зараз вона становить 5,9 мільйона євро.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив»* виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення і супутниковому телеканалі Суспільне Новини. Добірки-дайджести з проєкту — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом Радіо Свобода, яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне КультураУкраїнське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо) і супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

*На період трансляції Чемпіонату світу з футболу час та тривалість проєкту на місцевих телеканалах може бути змінений.