Олександр Марченко залишає посаду т. в. о продюсера Суспільне Донбас

Олександр Марченко залишає посаду т. в. о продюсера Суспільне Донбас

9 гру. 2022

Із 6 грудня Олександр Марченко за власним бажанням звільняється з посади тимчасового виконувача обов’язків продюсера Суспільне Донбас. Його рішення підтримали члени правління Суспільного. 

Олександр Марченко працював на цій посаді з березня 2020 року. За час своєї роботи він разом із командою втілював проєкти програми співпраці з локальними продакшнами «Створюй із Суспільним», зокрема «Street Cхід», «12 міфів про Донбас», «Голоси Донбасу», «Надазовські греки». Запустив проєкт «Виборчий округ», в умовах пандемії продюсував трансляції та записи подій для локальних та міжрегіональних платформ Суспільного.

«Головним моїм завданням було відновлення боєздатності філії після того, як із попереднім керівництвом з неї пішла значна частина журналістів, операторів та режисерів монтажу. Попри те, що в ньюзрумі в Сєвєродонецьку залишилися лише одна журналістка-студентка, яка працювала на пів ставки, жодного випуску новин, жодної програми на було зірвано. Далі — викликом була організація роботи в умовах пандемії», — каже Олександр Марченко.

Читайте також: Суспільне — найпопулярніше медіа серед молоді

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого команда Суспільне Донбас вимушена була евакуюватися, але і за цих умов колектив продовжив працювати.

«Незважаючи на те, що офіс компанії в окупації, а люди роз’їхалися по різних регіонах, вдалося налагодити роботу діджиталу, а також виробництво щоденно підсумкового випуску новин, — наголошує Олександр  Марченко. — Це був цікавий досвід. Дякую колективу за ці роки роботи. Люди — найкраще, що в нас є».

Нагадаємо, регіональна команда Суспільного Мовлення трансформується відповідно до нових викликів, які постали перед країною та медіа під час повномасштабної війни. Упродовж наступних трьох років у компанії запрацюють регіональні центри виробництва, які координуватимуть виробництво контенту одразу в кількох областях. Така трансформація дозволить децентралізувати процес прийняття рішень, продовжувати розбудовувати 163гіперлокальну мережу кореспондентів Суспільного у малих містах та громадах. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Суспільний мовник на Донбасі — це телеканал Суспільне Донбас, а також діджитал-платформи: