День Незалежності України — на платформах Суспільне Донбас

День Незалежності України — на платформах Суспільне Донбас

22 сер. 2023

До 32-ї річниці Незалежності України команда Суспільне Донбас готує історії активних громадян, переселенців та військових, які боронять Україну.

«Наша команда готує інтервʼю з поліцейським Павлом Дяченком із евакуаційного екіпажу “Білий янгол”, який вивозив людей з “найгарячіших” населених пунктів — Бахмут, Часів Яр, Торецьк. Світлина з його евакуації зображена на марці “Укрпошти”. Інтерв’ю можна буде переглянути на ютуб-каналі Суспільне Донбас. Для телевізійного випуску новин готуємо історію про собаку, якого врятував у Бахмуті наш герой. До речі, відтоді чоловік з ним працює», — ділиться редакторка Юлія Бітімерова.

Читайте також: 11 一 17 серпня. Добірка від Суспільне Донбас

Команда Суспільне Донбас також готує історії про мешканця Торецька Володимира Єльця, який створив у своєму місті громадську організацію, а на початку повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ, отримав поранення і звільнився, двох військовослужбовців, які боронять Авдіївку та родину переселенців з Сєвєродонецька, яким вдалося релокувати свою справу життя — салон оптики. 

«Ми  розповімо, що для наших героїв означає Незалежність та чому вони вирішили взяти на себе відповідальність за майбутнє країни», — каже Юлія Бітімерова. — «Хтось втримує бізнес, аби продовжувати платити податки та гроші працівникам, а хтось — платить здоровʼям і життям на передовій. Є ті, хто донатять, хтось виїхав, аби врятувати майбутнє нації — дітей, хтось залишився і волонтерить, рятує людей, евакуює з зон активних бойових дій. Для кожного з нас ціна своя, але ціль одна — Незалежність. Нам важливо показати силу нашої країни, тих, хто незалежність здобуває і тримає у своїх руках».

Загалом, у День Незалежності України дивіться на місцевих каналах історії боротьби за суверенітет на землі, небі та на морях у всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив» та міжрегіональних проєктах регіональної команди Суспільного.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Онлайн місцеві телеканали Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Тернопіль, Суспільне Харків, Суспільне Миколаїв тощо) можна дивитися на сайтах національної мережі філій.

Оперативні новини від Суспільне Донбас — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: