UA: Суспільне мовлення — інформаційний партнер «Донбас Медіа Форум 2019»

UA: Суспільне мовлення — інформаційний партнер «Донбас Медіа Форум 2019»

9 сер. 2019

5-6 вересня в Харкові відбудеться найбільша подія східного регіону України — «Донбас Медіа Форум 2019» (ДМФ). Цьогоріч гасло Форуму — «Час обирати журналістські стандарти». UA: Суспільне мовлення — інформаційний партнер події.

ДМФ уже п’ятий рік поспіль проводить «Донецький інститут інформації». Цьогоріч організатори Форуму ставлять завдання знизити рівень маніпулятивності ЗМІ, сприяти зменшенню вразливості аудиторій до маніпуляцій з боку певних політичних сил та непрофесійних журналістів, стимулювати виваженість виборчих рішень, особливо у східних та південних областях країни.

«Інформаційна політика ЗМІ у регіонах, де відбувається збройний конфлікт, вимагає обережності. Там залишилося мало справжніх незалежних редакцій, здатних доносити об’єктивну інформацію. В подібних умовах рівень довіри до українських медіа на Донбасі знижується», — зазначив голова оргкомітету Форуму, голова правління Донецького інституту інформації Олексій Мацука.

На Форумі заплановано панельні дискусії на такі теми:

  • «Медіа як інструмент для маніпуляції суспільною думкою під час виборчої турбулентності. Як цьому протистояти»;
  • «Соціальні мережі як середовище для розквіту популізму та інструмент для маніпуляції суспільною думкою»;
  • «Організована та усвідомлена редакційна діяльність як чинник проти маніпуляцій в медіа».

Всі теми на ДМФ розглядатимуться у трьох загальних напрямах: контент, дистрибуція, менеджмент. Більше уваги обіцяють приділити прикладним аспектам: майстер-класам, обміну досвідом та дискусіям.

У панельних дискусіях братимуть участь виконавчий продюсер UA: КРИМ Осман Пашаєв і телеведуча UA: КРИМ Лариса Волошина.

«На мій погляд, присутність кримських журналістів, що висвітлюють ситуацію на окупованих територіях, на таких форумах є ознакою поєднання у свідомості єдиної України. Тема, яку я висвітлюватиму, — робота журналістів на окупованих територіях. Безумовно, ми можемо моніторити ЗМІ окупаційних адміністрацій або Російської Федерації щодо висвітлення ситуації на окупованих територіях. Також можемо звертатися до українських експертів по роз’яснення. Але без картинки зсередини ситуація вийде неповною. Тому як працювати на окупованих територіях, які існують правила роботи журналістів на окупованих територіях, і, найважливіше — як розповісти те, чого не зрозумієш з відстані, — про це поговоримо на ДМФ-2019», — зазначила Лариса Волошина.

Програму Форуму можна переглянути тут.

«Донбас Медіа Форум» ініційований місцевими журналістами у 2015 році та впроваждується громадською організацією «Донецький інститут інформації». Форум підтримують Представництво ЄС в Україні, Посольство США, Internews Network, Програма ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP), спільно імплементована ПРООН, ООН Жінки, UNFPA та ФАО, а також Посольство Нідерландів в Україні.