Іменем загиблого радіоведучого Суспільного Дмитра Сірика назвали вулицю в Сєвєродонецьку

Іменем загиблого радіоведучого Суспільного Дмитра Сірика назвали вулицю в Сєвєродонецьку

24 січ. 2024

У Сєвєродонецьку Луганської області з’явилася вулиця імені загиблого радіоведучого Суспільне Донбас, військовослужбовця Дмитра Сірика. Раніше вулиця мала ім’я радянського хіміка, міністра хімічної промисловості Української РСР Геннадія Вілєсова.

Дмитро Сірик родом із Сєвєродонецька. З 2009 року і до 2014-го працював на обласному радіо «Пульс» Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК): спочатку діджеєм, згодом став музичним редактором.

Колега Дмитра Олександр Марченко згадує про нього такими словами:

«Надійність і якість. Ми працювали ще в Луганську, до того, як він був окупований. Потім у Сєвєродонецьку. По суті, ми відновлювали мовлення з нуля, і Діма якраз один із тих людей, хто викладався на 300 %».

Дмитро звільнився з ЛОДТРК перед початком російсько-української війни у 2014 році й переїхав до Києва. Потім повернувся до Сєвєродонецька. Коли обласна телерадіокомпанія та «Пульс» почали відновлювати мовлення у 2015 році в Сєвєродонецьку, долучився до колективу.

«Він був професіоналом. Його любили колеги і слухачі», — сказала Єлизавета Колесник, колега.

Дмитро понад 15 років працював радіоведучим під псевдонімом Іван Лопата. Вів авторську програму «Перемотка» про музичні новини та хіти.

«Працюю майже цілодобово, бо постійно з’являється нова музика і її потрібно відслідковувати, бути в курсі трендів», — розповідав про свою роботу Дмитро Сірик.

«Діма був людиною закритою. Багато колег думали, що він суворий. Він мав хобі — розводив фіалки», — згадує його колега Вікторія Марченко.

Після повномасштабного вторгнення вивіз родину до безпечного регіону. У березні 2022 року Дмитра мобілізували. Він загинув 20 квітня 2023 року під Авдіївкою.

«Кожного року перед днем народження Діми ми радилися з колегами, яку пісню поставити. Зараз я б поставила “Плине кача”», — сказала Єлизавета Колесник.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.