У Києві пройшла виставка «Схід-Експо 2019». UA: Донбас виступив медіа партнером

У Києві пройшла виставка «Схід-Експо 2019». UA: Донбас виступив медіа партнером

10 лис. 2019

UA: Донбас став інформаційним партнером масштабної виставки досягнень «Схід-Експо 2019». Захід  зібрав підприємців із Луганської, Донецької та Запорізької областей в Українському домі, у Києві.Тривала виставка 8 та 9 листопада.

Напередодні заходу в гості  до студії Українського радіо “Голос Донбасу” завітала Наталія Шевчук, координаторка проєкту «Схід-Експо-2019». У програмі «Ціна питання» вона розповіла про цікавинки виставки.

- Загалом, у виставці беруть участь понад 200 представників малого та середнього бізнесу. Вони представляють свій бізнес у дуже різних форматах. З одного боку це - як ярмарок, люди виставляють свої смаколики або роботів, кераміку, одяг, тощо. Надзвичайно величезна різноманітність товарів. З іншого боку -  на учасників чекатимуть майстер класи, наприклад, сімейного формату: навчання ліпити глечики чи хтось робитиме м’які іграшки, а хтось розповідатиме, як впроваджувати IT технології, - розповіла координаторка. 

За словами Наталії Шевчук, взяти участь у «Схід-Експо-2019» мав змогу кожен охочий. Потрібно було лише зареєструватися.

- Участь у «Схід-Експо-2019» була абсолютно демократична і відкрита, потрібно було лише заповнити заявку і ти вже учасник. Тож брали участь люди найрізноманітніші. Хтось вже має великий досвід, багато років розвиває робототехніку, робить протези, або розвиває хімічну промисловість, або робить велетенські комбайни чи трактори для сільського господарства, а хтось лише минулого року відкрив кав’ярню або почав робити красиві розписні пряники, - розповіла Наталія Шевчук.

Захід став відкритою платформою для налагодження контактів між підприємцями, бізнес-експертами та представниками міжнародних організацій. Крім того, усі охочі мали можливість відвідати панельні дискусії, презентації та тематичні секції, що присвячені економічним та інвестиційним перспективам Луганської, Донецької та Запорізької областей. Таким чином, протягом двох днів,  бізнесмени мали змогу налагодити нові ділові партнерства, урізноманітнити ринок збуту своє продукції та знайти ідеї для вдосконалення свого діла.

Захід організовано Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Польщі та Японії. 

Повну версію передачі “Ціна питання” слухайте за посиланням.

Нагадаємо, у 2017 році, виставка проходила на Луганщині, у Сєвєродонецьку.