UA: ДОНБАС взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

UA: ДОНБАС взяв участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти й підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину. 20 коротких відео транслюватимуть в ефірі та на сторінках у соцмережах регіональних філій Суспільного 30 травня — 2 червня.

 

Команда UA: ДОНБАС розповіла про Амалію Петрову. Вона — переселенка, нині з родиною мешкає в селищі Єпіфанівка, що на Луганщині. Любить гуляти в лісі. Під час однієї з прогулянок на карантині в дівчинки виникла ідея робити варення із шишок.

Також журналісти розповіли, як за карантин 15-річний хлопець зібрав 3D-принтер та надрукував з десяток виробів, а школярки з Луганщини шили маски. Дівчатка з Сєвєродонецька шили їх з екологічної тканини, що розкладається від 10 до 12 місяців. Роздають вироби дівчата усім охочім:

«Діти неймовірні! Проєкт укотре це підтверджує. Ми підготували три історії про дітей, які на карантині розкрили свої таланти. Вважаю, що всі діти талановиті. Сподіваюся, ролики надихатимуть відкривати щось нове», — розповів т. в. о. продюсера UA: ДОНБАС Олександр Марченко.

«Цей спецпроєкт розпочався зі спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я дізналася, що донька знайомих виграла «пітчинг» і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгорода, яка під час карантину навчалася в Італії, намалювала й продала на аукціоні картину, а гроші віддала лікарям, які борються з епідемією. 

Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко й Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко та команди з дев’яти філій Суспільного», — розповіла керівниця проєкту режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Ми хотіли підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину навчаються нового. Оптимізм і віра у власні сили допоможуть пережити складні часи, і хто знає, може, саме завдяки цьому досвідові винайдуть вакцину, що колись урятує людство», — прокоментувала виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

У зйомках узяли участь команди UA: БУКОВИНАUA: ВОЛИНЬUA: ДОНБАСUA: КАРПАТИUA: МИКОЛАЇВUA: ЖИТОМИРUA: ПОДІЛЛЯUA: СУМИ та UA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії зняли 17 історій, а ще три — у Києві.

«Карантин став поштовхом до нового підходу, як реалізувати проєкти. Особливо хочу відзначити команду UA: БУКОВИНА — вони взяли на себе графічне оформлення й зняли п’ять історій дистанційно. Зібрані історії надихають, хочеться переглядати їх знову й знову. Усе це вдалося завдяки злагодженій роботі регіональної команди під час карантину. Надзвичайно вдячна колегам! Також завдяки діджитал-команді короткі версії можна буде подивитися на фейсбук-сторінках регіональних філій. А повну версію міжпрограмок — на ТБ і ютубі регіональних каналів Суспільного. Далі буде», — зазначила Катерина Жуліна.

 

 

       Нагадаймо: Про умови та виклики у роботі новинарів UA: ДОНБАС розповіла т.в.о. шефредакторки регіональної філії Суспільного Аліна Ященко