До річниці звільнення Маріуполя Суспільне покаже тематичні проєкти власного виробництва

До річниці звільнення Маріуполя Суспільне покаже тематичні проєкти власного виробництва

12 чер. 2020

У суботу, 13 червня, до шостої річниці звільнення Маріуполя від російських окупаційних військ телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА покажуть документальні програми авторки й режисерки Суспільного Сніжани Потапчук — «Маріуполь. Протистояння» та «Синдром війни. Я повернувся», а також документальний фільм «Крихка свобода» режисера Костянтина Кляцкіна.

«Маріуполь. Протистояння» — стрічка розповідає про боротьбу українських військ за визволення Маріуполя в червні 2014 року. Ексклюзивні кадри з відеохроніки штурму й оповідь очевидців відтворюють перед глядачами реалії російсько-української війни. Разом зі шкільним учителем знімальна група проходить місцями обстрілів, відновлює хронологію боїв у розмові з «азовцем» та знайомиться з маріупольцем, який 2014 року з прапором у руках підтримував українських захисників. Проводячи паралелі з минулим, творці фільму намагаються простежити зміни свідомості людей і нагадують усім нам, що протистояння триває.

Читайте також: «Крихка свобода» на Суспільному до Дня звільнення Маріуполя

Продовжить ефір о 23:35 документальна програма «Синдром війни. Я повернувся» на UA: ПЕРШИЙ. Війна на сході країни назавжди закарбується в пам’яті українських воїнів. Вони пізнали весь жах війни, і для більшості з них повернення до нормального життя є непростим завданням. Герої фільму — кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеня Кирило Недря та військовий медик Роман Бабич, який урятував життя 600 захисників, — розповідають про своє повернення з фронту. Фільм присвячений діалогу між ветеранами й суспільством, у якому іноді складно досягти порозуміння.

Трансляція на UA: ПЕРШИЙ:

  • «Маріуполь. Протистояння» — о 22:35;
  • «Синдром війни. Я повернувся» — о 23:35.

Трансляція на UA: КУЛЬТУРА:

  • «Маріуполь. Протистояння» — о 23:10

Дивіться також фільм «Крихка свобода» зі студійним обговоренням на суспільних телеканалах UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА в суботу, 13 червня.