Особливий «Ранок на Суспільному» до Дня захисника України

Особливий «Ранок на Суспільному» до Дня захисника України

13 жов. 2020

До Дня захисника України 14 жовтня команда міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному» готує особливий ефір із військовими, волонтерами й психологами.

«Цей випуск — наше дякую тим, хто захищає Україну на передовій, і тим, хто забезпечує і підтримує захисників усім необхідним. А також тим, хто росте в умовах війни свідомими людьми», — зазначила шефредакторка проєкту «Ранок на Суспільному» Наталка Волянюк.

Читайте також: «Ранок на Суспільному» відтепер виходить із сурдоперекладом

Розповісти власну історію до ранкової студії Суспільного прийдуть перший заступник міністра в справах ветеранів України, командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади, Герой України Олександр Порхун та гранатометник-командир відділення 90-го окремого десантного батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова, кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня, володар відзнаки Міністерства оборони «За військову доблесть», захисник Донецького аеропорту та фотограф, молодший сержант із позивним «Багдад» Руслан Боровик.

Про роль волонтерів ведучі ранкового шоу говоритимуть з автором серіалу «Доброволець», актором, кінорежисером та активним волонтером на передовій Ахтемом Сеїтаблаєвим

Як адаптуватися після війни до мирного життя — ітиметься в розмові з військовим психологом і ветераном Андрієм Козинчуком та головою правління «Veteran Hub» Івоною Костиною.

Про життя й виклики для ровесників війни, які цьогоріч уже пішли до школи, та їхніх родин розкажуть директорка з розвитку програм Благодійного фонду Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд СОС Дитяче містечко» Дар’я Касьянова та Катерина Профатилова — фахівчиня із соціальної роботи цієї організації в смт Станиця Луганська, що на лінії розмежування.

У студії «Ранку на Суспільному» працюватимуть Олесь Гарджук та Антоніна Антоша. Ще одна ведуча проєкту Ольга Топольницька у включенні наживо з Житомира спілкуватиметься з представницею жіночого ветеранського руху, військовою медикинею, що рятувала життя воїнів на передовій, Катериною Луцик.

Читайте також: Суспільне покаже виставу пам’яті Василя Сліпака

Загалом спецкореспонденти проєкту «Ранок на Суспільному» покажуть телеглядачам, як працюють військові частини й центри реабілітації для воїнів-захисників у різних регіонах України, розкажуть історію всесвітньо відомих «Ігор нескорених», познайомлять із парою закоханих, які знайшли одне одного на війні. 

Крім того, команда проєкту привітає під час прямого включення захисників, що служать на лінії розмежування, а також тих, хто тільки починає шлях військовослужбовця в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» виходить в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного щобудня із 6:30 до 9:00