Перехожі Донбасу розповіли, «Як справи насправді»

Перехожі Донбасу розповіли, «Як справи насправді»

24 гру. 2020

ДжамалаОлександр Фоззі СидоренкоЯрослав Лодигін та ведучі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ Анна Чередниченко й Ігор Шавро разом із психологами організації People in Need поспілкувалися з перехожими міст Бахмут, Попасна та Світлодарськ. 

У листопаді на центральних площах трьох міст Донбасу було встановлено стенди, завдяки яким кожен охочий міг поговорити із психологами й запрошеними гостями і щиро відповісти на просте запитання: «Як справи насправді?»

Понад пів сотні людей розповіли про свої труднощі, виклики та страхи через пандемію й важку ситуацію в регіоні, а також поділилися тим, що їм допомагає пережити непростий період. 

«2020 рік приніс багато випробувань, пов’язаних із пандемією коронавірусу всьому людству, а особливо важким він видався для мешканців Східної України, які вже понад шість років живуть поруч із лінією розмежування.

Емоційний стан людей викликає особливу стурбованість. Саме тому ми вирішили почати відверту національну розмову про виклики й страхи, які з’явилися під час пандемії. Ми запустили проєкт «Як справи насправді», щоб знайти влучні слова підтримки одне одному, а можливо, не тільки слова», — розповіла, Олена Будаговська, комунікаційна менеджерка організації People in Need.

«У діалозі взяли участь люди різної статі та соціального статусу, телеведучі й артисти з Києва, підприємці, пенсіонери, школярі, волонтери Донбасу — бесіди виявилися дуже відвертими, було озвучено багато особистих запитань і переживань. 

За останній рік ізольовані стали ще більш ізольованими, самотні — більш самотніми. Наразі 5 із 7 пропускних пунктів на Донбасі зачинені, і люди майже рік не мають змоги бачитися з рідними», — поділилась психологиня організації People in Need Олена Кравцова.