Микола Чернотицький представив регіональній команді новий склад правління

Микола Чернотицький представив регіональній команді новий склад правління

8 чер. 2021

3 і 4 червня в телецентрі «Олівець» відбулася координаційна зустріч із менеджерами й продюсерами філій UA: Суспільне мовлення. Голова правління Суспільного Микола Чернотицький представив програму розвитку мовника на наступні 4 роки та новий склад правління мовника. Тетяна КисельчукДмитро ХоркінЯрослав Лодигін та Родіон Кочубей поділилися планами у підзвітних їм напрямах роботи та відповіли на запитання керівників філій.

Читайте також: Наглядова рада затвердила склад правління Суспільного

У координаційній зустрічі також взяли участь представники Наглядової ради: голова Світлана Остапа і секретар Вадим Міський. Світлана Остапа розповіла про плани і виклики, які постають перед новим складом Наглядової ради й правління АТ «НСТУ».

«Уже зараз ми можемо констатувати, що з появою Суспільного на регіональному рівні відбулися глобальні зсуви. Дехто з вас працював ще у часи ОДТРК і пам’ятає, яка була ситуація. Новеньким, мабуть, складно осягнути масштаб цих змін. Я хочу подякувати кожному з вас за роботу, бо знаю, як нелегко працювати у часи реформ. Деякі представники влади досі не вірять, що вони жодним чином не можуть вплинути на проведення конкурсу на голову правління. Хоча варто констатувати, що порівняно з 2017 роком тиск був менший. Програма розвитку, яку Микола Чернотицький представив на конкурсі на голову правління, на мою думку, була найкращою, найглибшою за напрямом реформування філій. Цього року правління має напрацювати й дати на розгляд Наглядовій раді нову Концепцію регіонального мовлення. Тож до листопада давайте свої пропозиції, обговоріть їх з колективами філій, правлінням — що саме ви хотіли б додати у регіональну концепцію на 2022–2023 роки», — зазначила Світлана Остапа.

Читайте також: 4 роки роботи для суспільства: як створювався незалежний Суспільний мовник

Микола Чернотицький озвучив цілі розвитку кожної з платформ Суспільного, які команда ставить перед собою на наступні 4 роки.

«Мета для регіонального мовлення — зайти в топ-20 телеканалів. Ми маємо посилити свій вплив у кожному регіоні. Вже зараз є інструменти для цього. Наприклад, гарні показники слоту має “Ранок на Суспільному”. Маємо і надалі розвивати програму співпраці “Створюй із Суспільним”. Я тішуся якістю проєктів, які з’являються на наших регіональних телеканалах завдяки цьому конкурсу. 12 програм зараз відібрали на UA: ПЕРШИЙ, і вони й там отримали гарні рейтинги. Наступний важливий крок — це спускатися на рівень територіальних громад. Для цього ми починаємо створювати гіперлокальну мережу кореспондентів, які висвітлюватимуть саме місцеві події, з області, а не лише обласного центру. Наша місія — стати ближчими», — розповів Микола Чернотицький.

Читайте також: Микола Чернотицький став головою правління Суспільного мовника

Окрім того, голова правління відзначив важливі адміністративні процеси в компанії — впровадження грейдингової системи оплати праці та зміну корпоративної культури. За словами Миколи Чернотицького, оновлення корпоративної культури дасть змогу працювати більш ефективно, якісно і швидко всій компанії.

Далі Микола Чернотицький передав слово членам правління, які розповіли про плани і пріоритети в регіональному мовленні.

У новому складі правління Тетяна Кисельчук відповідає за інформаційне мовлення та діджитал-платформу.

«Одним із основних завдань є створення OTT-платформи. Діджитал розробляє її, а телебачення виступатиме як продакшен, тож і від регіональних телеканалів ми очікуємо контенту в рамках мистецьких конкурсів “Створюй із Суспільним”. Моя мрія і моя мета — розбудувати мультимедійну журналістику в кожному регіоні України. Хотілося б у кожній філії створити сучасний технологічний простір, на зразок проєкту Newshouse 2.0, що зараз будується тут, у Києві, щоб забезпечити конвергентне виробництво новин по всій країні», — сказала членкиня правління Тетяна Кисельчук.

Член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін закликав регіональні команди проявляти більше ініціативи.

«Ми очікуємо на яскраві регіональні радіопередачі. У наступному році ми закладаємо в бюджет таке виробництво. Пропонуйте нові формати, залучайте до співпраці цікавих творчих особистостей. Для цього не обов’язково потрібні великі продакшени», — зазначив Дмитро Хоркін.

Ярослав Лодигін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення, розповів про плани з оцифрування архівів і розвиток конкурсної системи замовлення контенту, яка розпочалася як програма співпраці для регіональних продакшенів «Створюй із Суспільним», а тепер цей досвід поширюється і для національних телеканалів — UA: ПЕРШИЙ і UA: КУЛЬТУРА.

«Архіви нашої компанії — це національний скарб. Ми розпочали велику роботу з їх упорядкування. Я маю сподівання, що і центральна медіатека, і регіональні архіви згодом стануть єдиною цифровою системою, яка монетизується, яка слугуватиме не лише для наповнення наших ефірів, а й нестиме користь дослідникам, документалістам, стороннім, зокрема закордонним, виробникам. Без порядку не може бути подальшого розвитку», — розповів Ярослав Лодигін.

Родіон Кочубей останнім приєднався до команди оновленого правління UA: Суспільне мовлення, він відповідатиме за напрям операційної діяльності компанії.

«Ідеальних компаній не існує, але є компанії унікальні. Суспільне мовлення — така унікальна компанія. Мій пріоритет номер один — зменшити кількість часу на бюрократичні процедури, але водночас — щоб ми залишилися з позитивними висновками аудиту. Радий долучитися до великої команди й цікавого проєкту», — зазначив Родіон Кочубей.

Під час цієї зустрічі менеджери регіональних філій обговорили з директорами департаментів проблемні щодо інвентаризації та списання необоротних активів, поточних і капітальних ремонтів, складання кошторисної документації, технічного переоснащення філій, антикорупційної діяльності та впровадження електронного документообігу.

Продюсери філій зустрілися з департаментом стратегічного маркетингу, Координаційним центром мовлення національних меншин, а також брейншторм із Марією Фрей щодо тематичного замовлення конкурсу «Створюй із Суспільним 2022».

Спільною для керівників центральної й регіональних дирекцій була фасилітаційна сесія «Корпоративні цінності та культура» в межах проєкту комплексної трансформації корпоративної культури та системи управління Суспільного.

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Фото — Анастасія Мантач