Бахмутський волонтер знаходиться у комі після побиття

2 гру. 21:39


У Бахмуті побили волонтера Артема Мирошниченка. Чому сталась бійка та чого вимагають активісти в ефірі телепрограми «Тема дня» розповіла керівниця ГО “Мама-86” Галина Олійникова.

- Можна припустити, що діяльність Мирошниченка могла сприяти інциденту. Але саме тому, що були присутні молоді люди напідпитку, це більше особиста н2еприязнь до людини, яка займалася волонтерством. Це особиста неприязнь до українців, бо він відповів їм українською, - наголосила Олійникова.

Активісти вимагатимуть розслідування щодо спортивного клубу, в якому тренувалися нападники.

- У нас є підозри, що це саме ті клуби, що готували бойовиків, “тітушок” у  2014 році. Якщо я не помиляюсь, бо в нас два клуби таких є, до керівника одного з цих клубів були претензії саме за сепаратистську діяльність, - додала активістка.

За словами голови Центру прав людини “Зміна” Тетяни Печончик, останнім часом кількість нападів на проукраїнських активістів суттєво збільшилась.

- Зараз ми бачимо, що на кінець року відбувається якесь загострення, наприклад, відбулося чотири напади тільки за два останні дні на активістів, журналістів. З цих нападів два сталися в Одесі, один в Бахмуті, один в Миколаєві, - зазначила Тетяна Печончик.

За словами жінки, навіть максимальний резонанс справи не гарантує швидкого розслідування та покарання винуватців.

- Для того, щоб серйозно впливати на розслідування, ми зараз не маємо жодних інструментів. І ми бачимо, що навіть в тих ситуаціях, коли відбувається максимальний розгляд і привертається увага до справи, це не гарантує покарання нападників та замовників. Яскравим прикладом тут є справа Катерини Гандзюк, до якої прикута увага всієї країни вже майже 1,5 року. Але, попри це, замовники й досі на волі, - зауважила Тетяна.

Повний ефір програми дивіться за посиланням.

Інші випуски
Більше відео