В університети без ЗНО

23 чер. 20:29


Президент пропонує внести зміни до закону України «Про вищу освіту» і спростити випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій вступ до українських університетів.

Зміни передбачають, що діти з окупованих територій матимуть змогу вступати до інститутів України без складання ЗНО та матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз.

Крім того, всі охочі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей навчатимуться в українських університетах безкоштовно, через державне замовлення в межах квот.

Як скасування ЗНО для вступників з тимчасово окупованих територій вплине на процес їх інтеграції в український культурний простір? Чи не стане ця норма дискримінаційною стосовно інших вступників? 

У обговоренні теми беруть участь: Євген Назаров — директор Луганського центру професійно-технічної освіти, Мирослав Гай — керівник благодійного фонду "Мир і Ко" та Ігор Тодоров — професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ужгородського НУ.

Інші випуски
Більше відео