Депутата Сєвєродонецької міськради підозрюють у заволодінні 1,3 млн грн

9:37, 19 лют. 2019
 
Депутата Сєвєродонецької міськради підозрюють у заволодінні 1,3 млн грн

Депутату Сєвєродонецької міської ради повідомили про підозру у створенні організованої злочинної групи та заволодінні бюджетними коштами шляхом обману з використанням фіктивного підприємства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганщини.

Так, слідством встановили, що депутат створив та очолив на території міста злочинне угруповання. Його учасники у 2016 році з використанням фіктивного підприємства при виконанні робіт з капітального ремонту покрівлі будівель закладів освіти, об’єктів соціальної інфраструктури та 17 житлових будинків заволоділи понад 1,3 млн грн бюджетних коштів Сєвєродонецької міської ради, які надалі легалізували.

– Крім того, у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень у складі організованої злочинної групи слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області повідомлено про підозру ще трьом жителям м.Сєвєродонецька. На даний час вирішується питання про обрання стосовно усіх підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, – зазначили в повідомленні.

Санкція статей:

  • ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб’єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене організованою групою, що заподіло велику матеріальну шкоду іншим юридичним особам),
  • ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою),
  • ч. 3 ст. 209 (вчинення дій, спрямованих на маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою) КК України,

за інформацією прокуратури, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.