Водію вантажівки, підозрюваному у смертельній ДТП у Сватовому, загрожує до 10 років за ґратами

8:28, 22 лют. 2019
 
Водію вантажівки, підозрюваному у смертельній ДТП у Сватовому, загрожує до 10 років за ґратами

Від 5 до 10 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років загрожує 51-річному жителю Лисичанська, підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП у Сватовому.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганщини.

За інформацією відомства, наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт направлено для розгляду до Сватівського районного суду.

Нагадаємо,  28 листопада 2018 року у Сватовому сталася ДТП, внаслідок якої 4 людей загинули та 7 отримали травми різного ступеню тяжкості. Серед травмованих - дитина та троє пенсіонерів.

У ході досудового розслідування встановили, що водій на несправному вантажному автомобілі «FAW-CA3252», завантаженому 20 тонами піску, рухався зі сторони Харкова. На автомобільному мосту через річку Красна, де на той час проводилися ремонтні роботи, він допустив зіткнення з чотирма іншими автомобілями, що рухалися в попутному та зустрічному напрямках.

— Проведеними експертизами встановлено, що транспортний засіб мав технічні несправності, за яких забороняється його експлуатація. Крім того, водій під час руху не обрав безпечну швидкість та не врахував дорожню обстановку, чим порушив правила дорожнього руху, — додають у прокуратурі.

Чоловіку інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Крім того, прокурором заявлено позов в інтересах держави, в особі медичних закладів, де потерпілі проходили лікування  на суму понад 50 тис. грн.

Підозрюваний у смертельній ДТП чекатиме суду під вартою у Старобільському слідчому ізоляторі.