В Адміністрації Президента розглянуть створення ВЦА у Сєвєродонецьку

8:33, 22 лют. 2019
 
В Адміністрації Президента розглянуть створення ВЦА у Сєвєродонецьку

В Адміністрації Президента України дали відповідь на звернення Сєвєродонецької міської ради щодо відсутності підстав створювати в місті ВЦА.

Документ учора, 21 лютого, оприлюднили на офіційному сайті Сєвєродонецької міської ради.

— На численні звернення керівництва, депутатів та членів виконкому Сєвєродонецької міської ради, а також громадськості міста до Президента України Петра Порошенка щодо незаконних спроб в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя спонукати Президента України ввести у Сєвєродонецьку військово-цивільну адміністрацію (ВЦА) від Адміністрації Президента України надійшла офіційна відповідь (№04-01/200 від 14.02.2019), яку ми оприлюднюємо для того, щоб територіальна громада Сєвєродонецька ознайомилась з документом та зробила висновки, — зазначили у повідомленні.

У відповіді АПУ повідомили, що питання утворення військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк буде розглянуто згідно з вимогами чинного законодавства.

— Стосовно звільнення з посади першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації С. Філя повідомляємо, що Законом України «Про місцеві державні адміністрації» передбачено, що перший заступник та заступники голови обласної державної адміністрації призначаються на посаду та звільняються з посади головою обласної державної адміністрації, — додали в документі.