Організаторку псевдореферендуму зі Станиці Луганської звільнили від покарання

13:19, 15 бер. 2019
 
Організаторку псевдореферендуму зі Станиці Луганської звільнили від покарання

Жінці, що визнали винною в організації та проведенні так званого референдуму, призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганщини.

За інформацією відомства, жителька Станично-Луганського району надала згоду на участь в організації та проведенні 11 травня 2014 року так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території одного з населених пунктів у якості «члена виборчої комісії».

У приміщенні навчального закладу, де працювала комісія, обвинувачена заповнювала відомості про виборців та видавала бюлетені для голосування.

– Оскільки під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, – зазначають у прокуратурі.

Вироком Біловодського районного суду Луганської області жінці призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.