Поліція встановила особи бойовиків, що підірвалися, тікаючи зі Слов’янська. ФОТО

13:58, 21 бер. 2019
 
Поліція встановила особи бойовиків, що підірвалися, тікаючи зі Слов’янська. ФОТО

Поліціянти встановили особи трьох із п’яти бойовиків, що підірвалися, тікаючи з міста під час звільнення Слов’янська. Їх тіла знайшли у танку, що згорів, влітку 2014 року.

За інформацією прес-служби поліції Донеччини, ними виявились місцеві жителі віком від 28 до 52 років. Встановити особи ще двох бойовиків не вдалося через те, що їхні родичі проживають в РФ.

За словами спеціалістів, майже 5 років тому, тіла доставили у Краматорськ, дактилоскопіювали за можливістю та поховали у безіменних могилах.

— На той час тривали бойові дії. Зробили усе, що могли на той час. Було проведено зовнішній огляд, експертизу провести було неможливо, місто було відрізане від всіх лабораторій, обладнання не було, електрики не було, — розповів завідувач Слов’янського відділення Донецької обласної СМЕ І. Буров.

Пізніше поліціянти виявили місце поховання учасників НЗФ. Першого померлого впізнали за відбитками пальців.

— З метою упізнання решти загиблих у 2017 році було проведено ексгумацію за участі міжнародних спеціалістів, а також вилучено зразки з метою виділення ДНК-профілю чотирьох загиблих. Проведено експертизу ДНК, — розповіла співробітниця Слов’янського відділу поліції Олександра Діброва.

За результатами проведених експертиз встановили, що могили переплутані - в одній виявилося тіло вже встановленого чоловіка. Натомість під табличкою з його ім’ям лежала інша людина. Правоохоронці провели ексгумацію п’ятого невпізнаного та повторну ДНК-експертизу.

Виявилось, що чоловіка упродовж майже 5 років розшукувала мати. За словами жінки, її 28-річний син потрапив під вплив російської пропаганди та був завербований бойовиками.