На Луганщині затримали поліціянтів, що займались збутом наркотиків та вимаганням. ФОТО

14:55, 21 бер. 2019
 
На Луганщині затримали поліціянтів, що займались збутом наркотиків та вимаганням. ФОТО

На Луганщині викрили оперативного уповноваженого Управління захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та працівника Лисичанського відділу поліції на одержанні 20 тисяч гривень.

Про це сьогодні, 21 березня, повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.  

Правоохоронців затримали під час чергового отримання неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч гривень в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

— За попередньою інформацією, працівники поліції через посередника налагодили збут особливо небезпечного наркотичного засобу під сленговою назвою «сіль». Спочатку майбутніх «клієнтів» пригощали наркотичними засобами безкоштовно, а згодом, після звикання, наркотичні речовини збували їм за гроші, — йдеться у повідомленні.

За інформацією ДБР, коли продавець-посередник інформував правоохоронців по те, що «клієнт» з наркотиками, поліціянти починали вимагати в того 20 тисяч гривень за непритягнення до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків.

Наразі слідчі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.