Українське мовлення на Луганщині з’явиться після оплати боргів, - енергетики

14:00, 10 кві. 2019
 
Українське мовлення на Луганщині з’явиться після оплати боргів, - енергетики

Постачальник електроенергії на Луганщині -«Енера Схід» чекає від концерну РРТ конструктивної пропозиції щодо погашення заборгованості. Навіть попри наявну постанову Кабінету Міністрів України від 25 березня 2019, яка захищає від відключення об’єкти державної власності у сфері телекомунікацій та зв’язку. 

Про це в ефірі програми «Тема дня» розповіла директорка ТОВ «Енера Схід» Олена Богодух.

- Я розумію, є постанова Кабінету Міністрів і я маю її виконувати. Водночас, як постачальник електричної енергії я маю оплачувати куплену електроенергію. Не має грошей у постачальника, я не зможу заплатити гроші державному підприємству «Енергоринок», - розказала Богодух.

Олена Богодух зазначила, що відбувається колізія в законах.

- В «Енергоринку» зазначають - безоплатна поставка електрики непередбачена, за все необхідно платити. А також прийнято закон, який передбачає безоплатне постачання концерну РРТ електрики, - розповідає Богодух.

За словами представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Луганській області Володимира Горобця, питання заборгованості має вирішуватись між керівництвом НСТУ та концерну РРТ.

- Борги не виникають за один день. Тому це питання менеджменту, - зазначив він.

Нагадаємо, 4 квітня за борги вимкнули обладнання Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення на Луганщині. Внаслідок цього на частотах концерну почалась трансляція каналів т.зв. «ЛНР».