Керівника лісгоспу на Луганщині підозрюють у незаконних порубках на понад 20 млн грн

13:33, 26 кві. 2019
 
Керівника лісгоспу на Луганщині підозрюють у незаконних порубках на понад 20 млн грн

На підставі документів, які видавав посадовець, 2 роки проводили суцільні та вибіркові санітарні рубки на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду Луганщини. Збитки становлять 20,8 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області. 

За інформацією відомства, встановили, що керівник лісомисливського господарства, перевищуючи свої службові повноваження, видавав лісорубні квитки, на підставі яких упродовж 2015-2016 років проводилися суцільні та вибіркові санітарні рубки на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду. Державним інтересам це спричинило матеріальні збитки на суму 20,8 млн грн.

— 25 квітня 2019  року директору державного підприємства повідомлено про підозру  за ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) та ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки). На теперішній час вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, — зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування триває. Санкція ст. 246 КК України (в редакції від 02.11.2016), додають у повідомленні, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років; санкція ч. 3 ст. 365 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.