Виші Луганської області готові прийняти на навчання випускників з ОРДЛО

15:28, 15 тра. 2019
 
Виші Луганської області готові прийняти на навчання випускників з ОРДЛО

Навчальні заклади вищої освіти Луганської області готові прийняти на навчання випускників з тимчасово непідконтрольних українській владі територій. Вступити до вишу можна навіть без українського паспорта та атестата про повну загальну середню освіту. Для цього в області створено 8 освітніх центрів «Донбас – Україна». Таку заяву зробив в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Сергій Філь зазначає, що в області створюються усі умови для вільного доступу дітей з окупованих територій до української освіти.

За його словами, відновлено роботу переміщених навчальних закладів, тривають ремонти та будівництво гуртожитків, спрощено процедури вступу.

- Особи, місцем проживання яких є територія проведення операції Об’єднаних сил, мають право отримати документ про повну загальну середню освіту за спрощеною процедурою на базі ОЦ «Донбас – Україна» та вступити на обрану спеціальність до закладу вищої освіти в Луганській області без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів. У 2019 році ОЦ «Донбас – Україна» працюватимуть з 3 червня до 27 вересня. Прийом документів на навчання за кошти державного бюджету завершиться 26 липня. Для дітей із «сірої зони» та тимчасово окупованих територій, які вступлять на комерційну форму навчання (за кошти фізичних і юридичних осіб), Міністерство освіти і науки України передбачило можливість переводу на бюджетну форму протягом навчального року, - йдеться у повідомленні.

У минулому році через освітні центри «Донбас – Україна» до закладів вищої освіти Луганщини вступили понад 600 абітурієнтів. З них 514 осіб мали документи про середню освіту державного зразка, 107 – лише тимчасову довідку.