ООС: Бойовики активізували обстріли українських позицій

9:08, 16 тра. 2019
 
ООС: Бойовики активізували  обстріли українських позицій

15 травня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню, з них дев’ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Ворог також обстрілював українських захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 18 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Павлополя, Мар’їнки, Миколаївки, Новотроїцького, Авдіївки, Лебединського, Талаківки, Пісок та Гнутового.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських воїнів були обстріляні шість разів.

- Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, 15 травня одного окупанта було знищено, також противник втратив один безпілотний літальний апарат, — йдеться у повідомленні.

Також у прес-центрі ООС зазначають, що від початку поточної доби ворог тричі обстріляв українські позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

- Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються, зазначили у прес-центрі.