На Донеччині заарештували фальшивомонетників

10:49, 16 тра. 2019
 
На Донеччині заарештували фальшивомонетників

Вчора, 15 травня суд обрав трьом підозрюваним у виготовленні фальшивих купюр запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Нагадаємо, 13 травня затримали двох чоловіків та жінку, які на спеціальному обладнанні виготовляли на замовлення підроблені купюри з метою подальшого збуту.


Про це повідомляє Краматорський відділ поліції.

- 13 травня прокуратурою Донецької області спільно зі співробітниками Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях та слідчими Головного управління Національної поліції України в Донецькій області викрито 31-річну та 39-річного жителів Краматорська, а також 42-річного жителя Бердянська у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 199 (виготовлення та збут підроблених грошей) КК України, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями становлено, що зазначені особи виготовляли під замовлення за допомогою спеціальних технічних засобів та збували у Краматорську підроблені кошти іноземної валюти, а саме долари США.

Зокрема, задокументовано факт продажу учасниками групи 3 900 доларів США з ознаками підроблення за ціною 21 400 грн. Під час передачі вказаних коштів оперативному покупцю зловмисників викрито.

- У лютому 2019 року слідчі обласного главку поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань злочин, передбачений ч.2 ст.199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, вчинені за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах» Кримінального кодексу України. Відтоді одразу кілька відомств крок за кроком розпочали його документування,- йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, усім трьом було повідомлено про підозру, а сьогодні за клопотанням слідчих ГУНП в Донецькій області заарештовано строком на 60 діб з альтернативою у вигляді внесення застави.