Бойовики блокують пропуск дітей через КПВВ

10:04, 23 тра. 2019
 
Бойовики блокують пропуск дітей через КПВВ

Вчора, 22 травня, та сьогодні бойовики припинили пропускати дітей через КПВВ «Гнутове» та «Оленівка» на підконтрольну українській владі територію.

Про це на своїй сторінці повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

- Зараз реєструються телефонні звернення з інформацією про те, що вчора на Гнутове, сьогодні на Оленівці бойовики припинили пропускати дітей, які сьогодні мали складати ЗНО. Батьки стверджують, що вони бачили на блокпостах терористів списки з особливими помітками, згідно з якими, їх дітей не пропустили на підконтрольну Україні територію, — пише Ігор Стокоз.

Також, за його словами, в цьому році на ЗНО з окупованої частини Донецької області зареєструвались 834 особи. Перший іспит з математики, який відбувся 21 травня, склали 430 осіб. Сьогодні відбудеться ЗНО з української мови, на який зареєструвались 678 осіб.

- Хочу повідомити, для дітей, які не мають змоги скласти іспити ЗНО з причини блокування, буде організована додаткова сесія. Терміни проведення додаткової сесії не вказую, вони будуть доведені до зацікавлених осіб в інший спосіб, аби бойовики не скористалися цією інформацією, — додав заступник голови Донецької облдержадміністрації.