Правоохоронці припинили незаконний видобуток вугілля на Луганщині

15:35, 23 тра. 2019
 
Правоохоронці припинили незаконний видобуток вугілля на Луганщині

Вчора, 22 травня на Луганщині виявлено та задокументовано факт незаконного видобутку вугілля в районі Лисичанського желатинового заводу.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області.

- Правоохоронцями 22 травня 2019 року виявлено та задокументовано факт незаконного видобутку кам’яного вугілля на ділянці місцевості,  розташованої поблизу товариства з додатковою відповідальністю «Лисичанський желатиновий завод». Під час огляду місця події встановлено, що видобуток корисних копалин здійснюється забороненим чинним законодавством відкритим способом. Правоохоронці вилучили близько 100 тонн вугілля, два екскаватори, бульдозер та ємкості різного об’єму, - йдеться у повідомленні.

За словами правоохоронців, на даний час вилучене майно передано на зберігання до Головного управління Національної поліції  в Луганській області. Вирішується питання про накладення арешту на вказане майно та встановлення причетних до незаконного видобутку осіб.

- За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240  КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі або позбавлення волі строком  до 3 років, - повідомили у прокуратурі.

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області.