Правоохоронці затримали бойовика «ЛНР» з окупованого Алчевська. ВІДЕО

11:34, 12 чер. 2019
 
Правоохоронці затримали бойовика «ЛНР» з окупованого Алчевська. ВІДЕО

На Луганщині затримали учасника незаконного збройного формування бойовиків «ЛНР», що півтора місяця «служив» у підрозділі протиповітряної оборони та комендатурі.

Про це повідомили у прес-службі поліції Луганщини.

За словами правоохоронців, 30-річного жителя окупованого Алчевська виявили співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області. З’ясували, що восени 2015 року чоловік вступив до підрозділу протиповітряної оборони, а потім до комендатури НЗФ так званої «ЛНР», але за півтора місяця вирішив піти через загрозу своєму життю.

— Чоловік брав участь у патрулюванні вулиць, затримував правопорушників громадського порядку, порушників комендантського часу, військовиків НЗФ, які порушували заборону на носіння зброї у неслужбовий час. За це отримував заробітну платню в розмірі 15000 російських рублів. Але, зрозумівши, що його життю загрожує небезпека, та розчарувавшись в ідеології бойовиків, він покинув службу, — ідеться в повідомленні.

Наразі чоловіка передали до Служби безпеки України для подальшої перевірки та прийняття рішення згідно з чинним законодавством.